Mærkesager

Bedre infrastruktur til Østjylland

Det er helt centralt for Østjylland, at der er styr på infrastrukturen. Jeg har kæmpet med næb og kløer for at sikre 3 spor på E45 hele vejen til Randers. Det fortsætter jeg med, selvom det ikke er en del af den infrastrukturaftale der er indgået i 2021. 3 spor på E45 vil betyde vækst og udvikling i Kronjylland og komme hele Østjylland til gavn. Det samme gælder for støjbekæmpelse langs motorvejsstrækningen, hvor dele er ved at blive opført og andre dele er på infrastrukturplanen. Samtidig er der afsat en pulje til endnu udefinerede projekter. Her mener jeg, at en østbro i Randers er et ideelt formål til denne pulje, og det vil jeg kæmpe for i den næste periode.

Investeringer i infrastruktur er centralt for Østjylland, hvis vi skal fastholde vækst og arbejdspladser. Derfor vil jeg fortsat kæmpe for vores infrastruktur

 

Vækst skal sikre velfærd

I Danmark går det rigtig godt med økonomien. Arbejdsløsheden er presset i bund og erhvervslivet mangler ligefrem arbejdskraft. Derfor skal flere danskere motiveres til at gå fra passiv forsørgelse til arbejde, så virksomhederne kan få deres ledige stillinger besat. Det gør vi bedst ved at have lavere skat på arbejde: Den skal sænkes nu!

Samtidig skal det være lettere at hente udenlandsk arbejdskraft, hvor man ikke kan få stillinger besat af danskere. Jeg vil arbejde for at det bliver nemmere at få tilladelse til at ansatte folk udefra, så vores virksomheder ikke står med ubesatte stillinger, så de må sige nej til at levere efterspurgte varer og serviceydelser.

 

Stram udlændingepolitik

I Danmark har vi en stram udlændingepolitik. Den skal vi holde fast i. Det betyder, at starthjælpen skal fastholdes, så Danmark ikke kommer tilbage i toppen af de lande, der er mest attraktive at søge asyl i.

Kriminelle udlændinge skal sendes hjem, og det skal gå hurtigere. Hvis man nyder godt af at opholde sig i det danske samfund, har man bare at respektere vores love. Kan man ikke det, skal man ud; jo hurtigere, jo bedre.

 

Vi skal tage klimakampen alvorligt

Klima er på langt de flestes dagsorden i dag og bestemt også på min. Klimakampen er noget, jeg tager meget seriøs, og som vi også har leveret på. De bedste resultater fra vores regeringsperiode er de mange arealer, vi har udlagt til urørt skov, og de tre store vindmølleparker, som vil blive opført i de kommende år. Skove opsamler CO2 og er samtidig dejlige at bevæge sig ud i for at slappe af. Alle bruger strøm, så derfor er det vigtigt, at den er bæredygtig. Det bliver den med vindmøller. 

Samtidig skal vi have flere til at skifte fra fossile energityper til vedvarende energi. Derfor har vi udfaset PSO-afgiften. Det gør det billigere at leve bæredygtigt. Det er både godt for klimaet og økonomien.

 

Danmark i bedre balance

Jeg er træt af københavneriet. Statslige arbejdspladser skal ikke kun komme København til gode, men skal gavne hele landet. Jeg har fået flyttet en række statslige arbejdspladser til Østjylland, hvor jeg især er glad for de 150 arbejdspladser, der kommer med SKAT i Randers.

Jeg er dog slet ikke færdig endnu. Der skal udflyttes flere arbejdspladser og uddannelsespladser også. Det skal være muligt at tage sig en uddannelse uden for metropolerne, og det skal være muligt at få et arbejde på en statslig arbejdsplads, uden at man skal flytte til København efter det. Det mener jeg, er et Danmark i bedre balance.

 

Randers sygehus skal bevares

Randers sygehus er klemt i det store Region Midtjylland. Det skal der laves om på. Randers sygehus er centralt for rigtig mange mennesker, når uheldet er ude. Derfor vil jeg have et sundhedsfællesskab, hvor Randers sygehus er centrum for de omkringliggende kommuner. Føde- og Børneafdelingen skal forblive, så vi har et velfungerende hospital, der dækker østjydernes behov. Jeg ved selv, hvordan det er at være ’kunde i butikken’ med sine børn. Det er ikke sjovt, og derfor skal det være så let som muligt at komme til. Det vil jeg altid kæmpe for