Lyt nu til de små håndværkerfirmaer

Flere østjyske håndværkerfirmaer forsøger at råbe regeringen op med budskabet om at genindføre BoligJob-ordningen. Regeringens afskaffelse af BoligJob-ordningen koster østjyske arbejdspladser og lærerpladser til de mange lærlinge, der gerne vil bidrage med deres kompetencer på arbejdsmarkedet. Derfor vil Venstre genindføre BoligJob-ordningen med tilbagevirkende kraft. 

Regeringen skrottede ved årsskiftet Venstres populære BoligJob-ordning, der er blevet brugt af over 560.000 danskere i hele landet, og konkret har skabt 1.200 nye arbejdspladser hos primært de små håndværkerfirmaer i vores del af landet. Det kan godt være, at der er sat gang i store byggeprojekter i København og Aarhus, men mindre håndværkerfirmaer kan ikke være med i kapløbet om de store opgaver. De lever i stedet af private kunder, som netop benyttede sig af BoligJob-ordningen.

Det lader til, at regeringen stiger sig blindt på, hvordan det går i København og Aarhus, men man er nødt til at lægge skyklapperne fra sig og se på situationen i hele Danmark. For her er virkeligheden den, at de små håndværkerfirmaer siden årsskiftet, hvor BoligJob-ordningen blev fjernet, har mærket en markant tilbagegang i reparations- og renoveringsopgaver.

Den negative udvikling vil Venstre have stoppet og derfor vil vi genindføre BoligJob-ordningen med tilbagevirkende kraft fra 1. januar 2015. Og udover at skabe flere østjyske praktik- og arbejdspladser, vil BoligJob-ordningen modvirke sort arbejde. For med BoligJob-ordningen kan det bedre betale sig at få lavet opgaverne hvidt og samtidig får man garanti på det udførte arbejde. Så jeg forstår ærlig talt ikke, hvorfor regeringen ikke lytter til de små håndværkerfirmaer, der lige nu går glip af ordre.