Lokale politikere bakker op om økodagen

Søndag var de to folketingsmedlemmer Malte Larsen (S) og Michael Aastrup Jensen (V) ude og besøge økodag på Krogsagergård hos Lene og Lars. Søndag d. 14. april blev økologiske køer landet over, traditionen tro lukket på græs, og de mange besøgende kunne se de kåde og glade køer lave glædeshop på vej ud på marken. Økodagen er et initiativ, som er med til at sætte fokus på dyrevelfærd og samtidig give børn som voksne et billede af, hvor den mad man ser på de danske middagsborde, kommer fra. Derfor var de to folketingsmedlemmer taget fælles til økodag, til en snak om hvad landbruget betyder for både den høje fødevarekvalitet og ikke mindst det danske eksportmarked.

”Jeg er glad for, at være sammen med både Malte og min datter herude hos Lars og Lene i dagens anledning for, at vise nogen af de ting man er god til her på landet. Jeg er nemlig sindssygt stolt af vores danske landbrug, som også ofte er samtaleemne ved mine besøg i verden, for alle ved da hvad ”danish bacon” er. Derfor er det også rigtig vigtigt, at vi bevarer den sunde fornuft i hele jord til bord diskussionen, for vi er faktisk utrolig dygtige til at drive effektivt og grønt landbrug herhjemme. Den viden skal vi dele ud af, og bygge videre på” siger Michael Aastrup Jensen (V).

På Krogsagergård hvor Malte og Michael slog vejen forbi, plejer de at have mere en 3.000 gæster i anledningen af Økodag. I år holder et nærliggende landbrug med normalvis 6.000 gæster, ikke økodag, hvilket betyder at Lene og Lars Jørgensen (landmænd, Krogsagergård) skulle forberede sig på ekstra mange gæster i dagens anledning.

”Jeg er meget imponeret over det store fremmøde, vi har set herude på gården i anledningen af økodagen. Det er fantastisk at være med, når landbruget åbner dørene. I bund og grund har vi jo alle godt af at vide, hvor vores mad den kommer fra. Og så har jeg jo selv være økologisk landmand i 10 år, og glæder mig over udviklingen, hvor stadig flere danskere vælger de økologiske produkter til” Siger Malte Larsen (S)

I forbindelse med dagen, mødtes Malte og Michael med ejerne af Krogsagergård, Lars og Lene Jørgensen, til en snak om driften af det økologiske landbrug og ikke mindst forberedelserne forud for modtagelsen af de mange gæster.