Kongens Ege lukker og slukker

Scandic har aldrig før lukket et hotel i Danmark - så også her får Randers nu en kedelig rekord. Hvis Randers ønsker at tiltrække eksempelvis erhvervsmesser, kulturelle eller sportslige begivenheder, så kræver det, at der er en vis hotelkapacitet i byen. Med lukningen af Kongens Ege bliver Randers markant mindre attraktiv i forhold til placering af den slags begivenheder. Det kan man sætte sig ned og begræde, eller man kan vælge at tage skeen i den anden hånd og gøre noget ved det, som man også burde have gjort for flere år siden.

Vi har tidligere lykkedes med at vende skuden, og slippe af med det kedelige image som ”voldens by”, samtidig med at vi gjorde Randers til en attraktiv by for nye virksomheder og tilflyttere. Hovedingrediensen i byens genfødsel var politisk vilje og mod, og konkrete initiativer som eksempelvis sænkning af dækningsafgiften, så det kan lade sig gøre, hvis man altså tør i byrådets flertal.

En helt konkret mulighed kunne f.eks. være at forsøge at tiltrække en af de kæder, der har specialiseret sig i discount-hoteller. Eksempelvis Zleep Hotels, der bl.a. driver hotel ved Billund Lufthavn eller Cabinn, der er kendt fra bl.a. Aarhus og Esbjerg. Dermed kunne Randers blive et prisbilligt alternativ til Jyllands andre konference-byer. Det er den slags ideer, der skal i spil, hvis Randers skal klare sig, og på ny skabe vækst. Det kræver, at byrådet målrettet arbejder på at tiltrække en ny forpagter af hotellet, i stedet for blot at vente på at en statslig institution flytter ind i den tomme bygning. Med Kongens Eges unikke placering, så burde det kunne lade sig gøre, men kun hvis byrådet har viljen og hopper i arbejdstøjet.