Kloge hoveder og hænder styrker dansk økonomi

Alt for længe har der floreret en fortælling om, at en studenterhue skulle være bedre end et svendebrev. Det er både en forkert og snobbet påstand. Erhvervsuddannelserne er for alle, som både har hænder og hoved skruet rigtig godt på. Og de fortjener de samme udviklingsmuligheder som andre uddannelser.

Det glæder mig derfor, at regeringen har indgået en aftale, der løfter de danske erhvervsuddannelser. Vi afskaffer det omdiskuterede omprioriteringsbidrag og tilfører midler, som samlet set løfter erhvervsuddannelserne med 600 millioner kroner over de næste fire år.

Det er vi rigtig glade for, og det er ikke et øjeblik for tidligt.

Danmark har nemlig brug for, at flere unge tager en erhvervsfaglig uddannelse. Som det ser ud nu, risikerer vi nemlig om få år, at stå med tusindvis af ubesatte stillinger i erhvervslivet, hvis ikke vi gør noget ekstraordinært, der forbedrer forholdene for dem, der gerne vil tage en faglært uddannelse.

Med den nye aftale åbnes der op for, at erhvervsuddannelserne i højere grad kan understøtte kvaliteten i undervisningen - eksempelvis ved at inddrage eksterne undervisere og give mulighed for virksomhedspraktik.

Jeg mener, at det er gavnligt, at der bygges bro mellem uddannelserne og erhvervslivet, så dette kan inspirere og motivere de studerende. Der er nemlig et hav af spændende arbejdspladser, som ikke kræver en titel, der ikke nødvendigvis starter med Cand.

Danmark har en lang og stærk tradition for solide faglige uddannelser, der giver gode job- og karrieremuligheder. Hvis vi fortsat skal styrke og udbygge det økonomiske opsving skal de erhvervsfaglige kompetencer også i spil. Der er nemlig stadig brug for både kloge hoveder og hænder til at holde hånden under dansk økonomi.