Kampen mod terroristerne fortsætter

Truslen fra Islamisk Stat (ISIL) er stadig højaktuel. 15.000 ISIL styrker raserer på nuværende tidspunkt i Syrien, og gør landet til et meget farligt sted at være. Mange hundredtusindvis af mennesker er blevet drevet på flugt eller udsat for inhumane systematiske overgreb. At ISIL stadig spiller en bekymrende rolle i Syrien medvirker, at der er brug for at sende folk ned, som kan hjælpe de sårede i kampen mod ISIL. Venstre støtter derfor, at Danmark sender et militært kirurgisk hold til Syrien, som kan bidrage til at lindre en del af den smerte, som flere individer bliver påført af ISIL. Det brutale terrorregimes indflydelse i Mellemøsten skal bekæmpes både for at mindske truslen mod Europa, men i den grad også for at sikre stabilitet i regionen og gøre det muligt for lokalbefolkningen at kunne opnå en acceptabel hverdag i fremtiden.

Vi har som en del af den internationale koalition siden 2014 deltaget aktivt til bekæmpelsen af ISIL igennem eksempelvis støtte til de irakiske sikkerhedsstyrker i Irak og koalitionens partnere i Syrien. Dette har bidraget til at befri en stor del af det territorium, som ISIL tidligere kontrollerede. Truslen fra ISIL er dog ikke elimineret, da ISIL stadig befinder sig i lommer i Irak og især i Syrien. De tidligere hårdtvundne sejre over ISIL og det, at der stadig eksisterer store fraktioner af ISIL i Mellemøsten er ensbetydende med at kampen mod ISIL stadig er højaktuel. Vi skal forsvare de tidligere sejre, således den brutale terrororganisation ikke igen kan få vidtrækkende kontrol over geografiske områder, da dette udgør en alvorlig trussel både lokalt, regionalt og globalt.

Vi I Danmark skal påtage os vores internationale ansvar, og derfor skal vi bidrage til at bekæmpe en af tidernes værste terrororganisation i verden. Vores støtte i dag indebærer at modige danske mænd og kvinder kan være med til at begrænse de skader, som ISILs brutalitet medfører i Syrien. Denne indsats udsender et signal om, at vi i Danmark støtter op om lokalbefolkningen, som de sidste mange år har stået ved vores side i kampen mod ISIL. Især skylder vi de kurdiske soldater i Syrien en anerkendelse af deres ihærdige indsats, hvor de har bragt en række ofre i kampen mod ISIL. Jeg finder det helt essentielt, at den kurdiske civilbefolkning i Syrien mærker, at de ikke er glemt af det internationale samfund. Vi skal støtte det kurdiske mindretal i Syrien, da en beskyttelse af dem medvirker til at sikre stabilitet i den mellemøstlige region.