Jelved skal redegøre om fyring af chefen på det kongelige teater

V-krav om mundtlig redegørelse om fyring af chefen på det kongelige teater.

Michael er Aastrup Jensen er skuffet og meget overrasket over, at Venstre som et partierne bag aftalen om Det Kongelige Teater ikke har været orienteret om den meget drastiske beslutning, det er at opsige samarbejdet med teaterchefen. 

- Som et ABSOLUT MINIMUM burde aftalekredsen have været orienteret frem for at læse om beslutningen i medierne.

- At dømme efter bestyrelsens udmelding er der tale om overvejelser omkring teaterets kunstneriske niveau og ambitioner, og derfor undrer det mig, at aftalekredsen ikke har været orienteret undervejs i forløbet, da beslutningen må antages at disse overvejelser er nogen man har gjort sig over en længere periode.

- Det giver ærlig talt ikke megen mening at være en del af en aftale, hvis man ikke løbende orienteres om væsentlige ændringer i teaterets strategi, struktur, økonomi og ledelsesforhold, hvilket dagens hændelse så absolut må siges at være.

Michael Aastrup Jensen ønsker, at kulturministeren snarest muligt skal indkalde partierne bag aftalen om Det Kongelige Teaters økonomi til en mundtlig redegørelse om fyringen og bestyrelsens overvejelser i den henseende.