Inger Støjberg og Michael Aastrup Jensen fik gode erfaringer med sig fra Bysekretariatet i Randers Kommune

Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg, besøgte på opfordring fra Venstres lokale folketingsmedlem, Michael Aastrup Jensen, Bysekretariatet i Randers Kommune. De to Venstre-politikere blev mødt af medarbejdere fra Bysekretariatet, der fortalte om deres arbejde med at integrere unge minoritetsdrenge med ikke-vestlige baggrunde.

Inger Støjberg og Michael Aastrup Jensen hørte først om den boligsociale indsats, hvor Louise Hou Kragh og Toke Lundstrøm fortalte om deres indsats omkring fritidstjansen samt om det nyeste initiativ, MYOB, der er en anderledes måde at arbejde med unges arbejdsidentitet på. De to Venstre-politikere fik endda lov til at høre fra otte af de drenge, der deltager i arbejdet. De er i gang med at etablere deres egen eventvirksomhed.

 Det er jo meget imponerende, hvordan de her drenge – gennem iværksætteri og MYOB-programmet – kan opnå så gode resultater. Det er med til at give dem stabilitet i livet og troen på, at de kan bidrage til det danske samfund. Det er sådanne små initiativer, vi kan tage med os, siger Michael Aastrup Jensen.

 Til sidst hørte Michael Aastrup Jensen og Inger Støjberg om det partnerskab, som Randers Kommune har indgået med civilsamfundet og staten.

 Det er præcis dette samarbejde, som vi skal have mere af. Vi som politikere på Christiansborg kan og skal ikke detailstyre alt og derfor er det vigtigt, at vi skaber rammerne for samarbejde på tværs af civilsamfundet, kommunen og staten. Det er vigtigt, at kommunerne får friheden til at gøre, hvad der virker. Det er Randers Kommune et meget godt eksempel på, og det kan danne model for andre kommuner i landet, siger Michael Aastrup Jensen.

 Et konkret eksempel på partnerskabet er udbygning af Nordre Fælled, som er et nyt naturområde ved siden af Nordbyen. Michael Aastrup Jensen og Inger Støjberg blev vist rundt på udendørsarealerne, hvor Bysekretariatet sammen med eleverne på Randers Produktionsskole er ved at skabe et stort åbent naturprojekt.

 Nordre Fælled er et klart eksempel på, at integration kan tage mange former og et stort åbent naturprojekt som dette er jo for borgere i hele området. Folk kan komme med deres familier og have en hyggelig dag her. På den måde får man også åbnet Nordbyen for borgere fra andre dele af kommunen, som kan se, at Nordbyen har mange ting at byde på, siger Michael Aastrup Jensen

 https://www.flickr.com/photos/michaelaastrupjensen/sets/72157652227179399