Hvordan går det med udflytningen af statslige arbejdspladser, Hr.Minister?

I aftes havde Karsten Lauritzen og jeg, Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad(S), i Folketingssalen for at høre hvordan det går med udflytningen af statslige arbejdspladser. Under den tidligere regeringen fik vi besluttet at flere arbejdspladser skulle fra region hovedstaden og ud i resten af Danmark. Det lykkedes og 7.927 statslige arbejdspladser blev besluttet oprettet eller udflyttet – en del af dem til Randers og Østjylland. Bl.a. fik jeg ind kæmpet at skattecenteret i Randers blev genoprettet.  

Under valgkampen kunne man både læse og høre hvordan socialdemokraterne mente, at der slet ikke var udflyttet arbejdspladser nok – derfor ville vi lige høre, hvordan det så gik med udflytningen. 

Ministeren kunne fortælle, at man godt nok var i gang med at udflytte de sidste arbejdspladser fra den gamle plan, men ville ikke svare direkte på hvad regeringen har gjort – for der er reelt set ikke blevet udflyttet arbejdspladser. Det er jo fint med flotte ord og løfter – men hvis man ikke følger op på dem, så stikker man vælgerne blår i øjnene. I Venstre leverede vi på vores løfte – vi udflyttede arbejdspladser. Ministeren vil gerne oprette nye arbejdspladser uden for hovedstaden, men kunne ikke levere et klart svar på hvordan man vil udflytte flere statslige arbejdspladser, heller ikke på hvilke uddannelsespladser det er man konkret vil udflytte. Venstre er meget ærlige omkring at vi vil have udflyttet flere statslige arbejdspladser for at sikre en bedre balance mellem hovedstaden og resten af landet.

Jeg synes ærlig talt ikke, man kan se at regeringen leverer på deres flotte løfter under valgkampen. For er det socialdemokratiets politik at udflytte statslige arbejdspladser fra hovedstaden – sådan som det var da man mødte vælgerne. Er 70 medarbejdere til færdselsstyrelsen til Ribe virkelig at levere på de meget store valgløfter om udflytning af statslige arbejdspladser? For mig at se er det uambitiøst. Vi skal turde udflytte eksisterende statslige arbejdspladser, hvis vi vil have en bedre balance og sammenhængskraft i Danmark.  

Recent responses