Hasard med dansk økonomi

Denne regering er af nogle i løbet af sin korte levetid blevet beskyldt for at føre blå politik. Det er en beskyldning, som regeringen i hvert fald har fået manet godt og grundigt til jorden med sit finanslovsforslag. 

Det er rød blok classic: Uansvarlig gældsætning, gaveregn til de røde venner på venstrefløjen og i LO samt en farlig dans på grænsen af de underskudsregler, som regeringen selv har vedtaget. 

Regeringen mener åbenbart, at vejen ud af krisen består i at undergrave den troværdighed, som Venstre og reformflertallet har opbygget – præcis som Socialdemokraterne og SF ville, dengang de gik til valg på deres uansvarlige og løgnagtige Fair Løsning.

Det kan godt lyde teknisk, men det kan også siges let: Hvis der kommer blot lidt færre i penge i statskassen næste år end regeringens (meget optimistiske) skøn, så ryger vi over vores budgetlovs grænser for underskud, og så er næste skridt en henstilling fra EU om at få styr på vores økonomi. 

Det rører åbenbart ikke regeringen, men det kommer til at koste skatteborgerne dyrt med de røde gaver til deres venner i LO samt SF og Enhedslisten og den uansvarlige underskudspolitik, for regningen skal jo betales på et tidspunkt.

Vækst og beskæftigelse i finansloven skal man til gengæld lede længe efter. Selvom væksten er fundamentet for hele vores velfærdsstat, så er det for regeringen dog vigtigere at dele gaver ud til fagforeningsbosser og kommunister på skatteydernes regning. 

Danmark fortjener en regering, der fører en ansvarlig økonomisk politik, og som ikke spiller hasard med dansk økonomi. Venstre ser frem til næste valg, hvor vi vil kæmpe for en ny ansvarlig kurs for Danmark, hvor der sættes fokus på vækst og arbejdspladser, og hvor pengene ikke klattes væk i politisk bestikkelse til de røde kammerater.