Har du tænkt over hvor fantastisk et sted Østjylland er?

Der er ingen tvivl om at det østjyske sommerland er dejligt. Vi har mange dejlige strande, skønne sommerhusområder og et væld af forlystelser og unikke seværdigheder. Østjylland er for mange, og ikke kun østjyderne selv, et dejligt sted at bo og holde ferie. Ikke mindst for de mange turister der hvert år kommer til fra ind- og udland. Turismen er en vigtig del af Østjylland. Alene i 2016 skabte turismen i Østjylland 26.000 arbejdspladser og en værditilvækst på knap 11,5 mia.kroner. Det er med andre ord vigtigt, at vi igen får gang i denne del af det østjyske erhvervsliv.

Både østjyderne, attraktionerne og østjyderne har fået vendt op- og ned på deres hverdag det sidste halvandet år. Med en aftale om lempelse af rejserestriktioner kan vi forhåbentlig sig velkommen til en masse turister fra Danmark og Europa. Aftalen åbner op for, at udenlandske turister igen kan komme til Danmark og indtage sommerhusene i Nord- og Syddjurs, Odder, Hedensted og Horsens. Turisterne skaber arbejdspladser, vækst og generere massive indtægter til gavn for alle. Tænk bare på de mange is der hvert år bliver fortæret på vaffelbageriet i Fjellerup, eller de mange medarbejdere der betjener de mange forlystelser.

Som Venstres hovedforhandler til lempelserne omkring rejserestriktioner er jeg glad for, at vi nåede en bred politisk aftale. Med den gør vi muligt for udenlandske turister at rejse ind i Danmark. Aftalen er ikke perfekt, men et politisk kompromis hvor alle partier kan se sig selv i aftalen. Samtidig har vi givet hinanden håndslag på, at vi løbende evaluerer om vi kan åbne mere op. Aftalen varsler samtidig, at foråret er her og at sommeren er lige om hjørnet. 

Jeg tror vi alle glæder os til at komme en tur i Djurs Sommerland, i Randers Regnskov, Den Gamle By eller en af de andre skønne attraktioner vi har i Østjylland. Det er der også hårdt brug for. Ikke mindst for de gode minder det giver, når børnene smiler over at have prøvet en forlystelse, set en farlig slange eller oplevet livet i gamle dage. Det er den slags oplevelser jeg er glad for at kunne dele med mine børn.

Vi har alle brug for en pause, og en tilbagevenden til mere normale tilstande.

Jeg glæder mig til at få et pusterum fra Christiansborg. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at de østjyske folketingsmedlemmer har haft nok at se til det seneste år. Vi har brugt hinanden konstruktivt og arbejdet for at sikre at Østjylland ikke bliver glemt i de mange aftaler, udspil og forhandlinger der har været. Vi har med andre ord ikke glemt, hvor vi kommer fra. Men vi har samtidig også haft meget at se til.

Et opråb herfra skal derfor være, at vi ikke glemmer hvor fantastisk et område vi bor i. Østjylland har ufatteligt meget at byde på, men vi der bor her overser eller glemmer det ofte. Så overvej at gøre brug af de mange spændende oplevelser, der er om hjørnet, og glem ikke de mange fantastiske restauranter, ishuse og cafeer der er lige rundt om hjørnet.

Recent responses