Flere får råd til en god og sikker bil

Nu bliver det markant billigere at købe en familievenlig og sikker bil. Det er en kærkommen hjælp til de mange familier, der har behov for at have bil, hvor der både er plads til børn og bagage. Med omlægningen af bilafgifterne bliver de større familiebiler billigere. 

Aftalen betyder konkret et markant fald i afgifterne for langt de fleste typer af biler. Især på de biler som der er efterspørgsel efter blandt børnefamilierne, er der markante prisfald. Eksempelvis falder en VW Passat med knap 60.000 kr. i pris og en Opel Astra falder med cirka 20.000 kr. Det er ikke bare småpenge, det er noget der virkelig kan mærkes i privatøkonomien.

Med ændringen i afgifterne ønsker vi samtidig at give en tilskyndelse til at købe de biler, der har den største sikkerhed og den bedste brændstoføkonomi.

For mange danskere er bilen en nødvendighed for at få hverdagen til at fungere. I den del af Danmark hvor vi bor, er der lidt længere mellem husene, og af gode grunde er der hverken metro eller S-tog lige ved døren. Her er bilen eneste løsning for rigtig mange mennesker, ellers så kan hverdagen ganske enkelt ikke hænge sammen. Det er efter min mening urimeligt, at brandbeskatte noget, som de fleste har brug for i dagligdagen. Det er ingen luksus at have en sikker bil som hele familien kan være i. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi nu sænker bilafgifterne.

Med den netop indgående aftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti har vi sikret klarhed over bilafgifterne, som igen vil sætte gang i bilsalget. De nye regler træder i kraft allerede d. 3. oktober. De lavere bilafgifter er ikke den eneste gode nyhed. Vi sænker også prisen for at køre over Storebæltsbroen med 25 procent. Det styrker et Danmark i bedre balance, og gør det billigere at være dansker.