Flere danskere overlever kræft

Kræftbehandlingen er blevet forbedret markant og ventetiden for kræftpatienter er raslet ned. Resultaterne kommer oven på en række målrettede investeringer, som Venstre i den grad har været i spidsen for.

Tilbage i 2007 indførte den nuværende statsminister Lars Løkke Rasmussen kræftpakkerne på de danske sygehuse. Siden er ventetiden for kræftpatienter raslet ned – i dag er ventetiden næsten 20 procent kortere end i 2007.

I alt for mange år var der ofte lang ventetid, fra en patient kom ind til egen læge, til patient fik en diagnose. En ventetid der havde fatale konsekvenser for mange, da vi ved, at der en sammenhæng mellem sandsynligheden for overlevelse og en hurtig diagnosticering.

Siden kræftpakkerne har Danmark oplevet den største stigning i etårsoverlevelse efter en kræftdiagnose blandt de nordiske lande. Flere danskere overlever i dag kræft end for blot 10 år siden. Vi stopper dog ikke her. Det danske sundhedsvæsen skal være endnu bedre til at sikre patienterne en hurtig diagnose og behandling. Derfor har vi indført patientansvarlige læger, som skal sikre overblikket, sammenhængen og trygheden for danske kræftpatienter og deres pårørende. Vi øger patienternes oplevelse af et trygt og sammenhængende behandlingsforløb, mens vi forbedre partiernes overlevelseschancer yderligere.

Venstre og regeringen hviler ikke på laurbærrene. Næste skridt er et servicetjek af kræftpakkerne, så vi kan udvikle og forbedre kræftbehandlingen yderligere de kommende år. Sundhedsvæsnet er en topprioritet for Venstre.