Fast, fair og stram udlændingepolitik

31 gange på tre år. Det er hvor mange gange regeringen, med Helle Thorning-Schmidt i spidsen har lempet udlændingepolitikken. Antallet af asylansøgere er fordoblet fra 3.800 til 7.500, familiesammenføringer er steget med 75 pct. og antallet af permanente opholdstilladelser er tidoblet fra 500 i 2011 til 5.400 i 2013. Det giver i alt en ekstra udgift til danske skatteborgere på ca. 1 milliard kroner. Regeringen prædikede ellers da de kom til i 2011, at der ikke ville blive flyttet et komma i VK-regeringens udlændingepolitik. Men det er selvfølgelig ikke fjernt fra denne regering, at sige et – og gøre noget andet…

Venstre er derfor gået i arbejdstøjet og har vedtaget en ny udlændingepolitik. Vi vil gøre det nemmere at komme til Danmark for de udlændinge, som er uproblematiske at integrere. Det betyder også, at det skal være sværere at komme hertil for udlændinge, som er sværere at integrere. De udlændinge, som er svære at integrere skal stadigvæk opfylde 24-årsreglen, et skærpet tilknytningskrav og sprogkrav. Det er sund fornuft og et rimeligt krav.

Venstre ønsker derudover også at stramme op på asylreglerne. Vi vil rulle regeringens utilsigtede lempelser tilbage som giver afviste asylansøgere mulighed for at bo og arbejde uden for asylcentrene. Det giver afviste asylansøgere en form for falsk tryghed, at de får lov til at leve i Danmark, men samtidig skal sendes tilbage til hjemlandet. En tilbagerulning af regeringens regler vil gøre det mindre attraktivt at komme til Danmark. Der skal være gennemsigtighed og konsekvens i asylpolitikken.

Hver sjette asylansøger er sigtet for at begå kriminalitet. Det kan vi simpelthen ikke se gennem fingre med. Venstre vil derfor lave en hasteprocedure i tilfælde med kriminelle asylansøgere. Vi skal stramme udvisningsreglerne, så vi i større grad kan undgå kriminelle udlændinge i at misbruge ophold i Danmark.

Venstre er garant for en fast, fair og stram udlændingepolitik. Danmark er åben for dem der kan og vil, men det er også vigtigt, at vi ikke blot åbner dørene uden at stille krav. Vi skal styre indvandringen på en bedre, smartere og strammere måde. Det er sund fornuft.