Et mere sammenhængende Danmark!

De sidste par dage har der været en høj aktivitet i dansk politik med et skatteudspil, et erhvervs- og vækstudspil og i dag et finanslovsforslag for 2018. Mange er måske lidt overvældet over informationsstrømmen, men det vigtigste budskab er, at man som dansker kan se positivt på fremtiden.

Det bliver generelt billigere og lettere at være dansker og at drive en dansk virksomhed. Med udspillene og finanslovforslaget kommer der mere vækst i Danmark og det er meget positivt. Erhvervs- og vækstudspillet giver mulighed for en stærkere iværksætterkultur, hvor det bliver nemmere at gå fra ide til produkt for nye virksomheder, da privatpersoner nu lettere kan investere i virksomhederne. Ikke mindst siger vi også endelig farvel til den latterlige nøddeafgift, som lige nu kun er en begrænsning og den giver ingen sundhedsmæssig mening – det bliver derfor billigere at smutte mandler.

Det bliver lettere for en familie, at købe en bil der passer til deres behov. Ved køb af en Toyota Yaris sparer man eksempelvis som kommende bilejer 10.000 kr. og ved en Volkswagen Golf sparer man hele 20.000 kr. ved et bilkøb. Der kommer altså en klar afgiftslempelse ved køb af en almindelig familiebil. Bilerne bliver ikke kun billigere, det bliver også lettere at komme frem i Danmark igennem øget hastighed på udvalgte landeveje og motorvejsstrækninger. Umiddelbart er der nok mange i Østjylland der frygter mere larm i baghaven, men dette er der også fokus på i den kommende finanslov. Der bliver dannet en støjpulje, hvor der afsættes 26. mio. kr. i 2018 til national støjbekæmpelse langs eksisterende statsveje.

Med en stærkere iværksætterkultur, en sænkelse af registreringsafgiften, udvidelsen af motorvejene og en sænkelse af Storebæltsafgiften, får vi et mere sammenhængende Danmark og dette er godt både for den enkelte borger og for de danske virksomheder.