En stor tak til de danske soldater

1. september er det flagdag for vores udsendte soldater og veteraner. Danske soldater er med til at skabe fred og sikkerhed mange steder i verden. Det er et farligt arbejde som fortjener stor anerkendelse.

For det er bestemt ikke ufarligt at være udsendt til f.eks. Afghanistan. Det er med livet som indsats og for nogle så giver det også ar på sjælen. Vi skal være klar til at hjælpe også selvom at problemerne opstår lang tid efter hjemsendelsen.

Som udenrigsordfører er jeg med til at træffe den svære beslutning, når vores soldater skal sendes i krig. Det er noget af det mest vidtgående, man kan beslutte som medlem af Folketinget. Derfor har jeg også valgt at følge beslutningerne til dørs og besøge vores soldater i verdens brændpunkter. Jeg kan til fulde bekræfte, at danske soldater er værdsatte af vores allierede som dygtige, professionelle og med hjertet på rette sted. Det kan vi godt være stolte over, og derfor har vi en særlig forpligtigelse til at tage os godt af dem, når de vender hjem igen.

På den baggrund er jeg glad for, at vi har søsat en række initiativer, der skal styrke indsatsen for vores veteraner, bl.a. en jobpræmie på 50.000 kr. til virksomheder, der ansætter udsatte veteraner, og behandlingstilbud til PTSD-ramte veteraner i alle regioner

Når man udfører et farligt arbejde for Danmark, så har man krav på alt den hjælp man har brug for. Vi har ikke været vandt til at håndtere veteraner i Danmark, men vi er blevet meget bedre til det de seneste år. Jeg er derfor glad for, at det er en opgave som regeringen prioritere højt.