En hyldest til den hårdtarbejdende dansker

Skatteaftalen er blevet kaldt ”lille”, ”uambitiøs” og ”leverpostejsreform”. Alligevel kan jeg konstatere, at regeringen har opfyldt sit valgløfte – nemlig at sænke skatten for helt almindelige danskere i arbejde.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at Venstre ønskede sig en større aftale. Men det er nu engang vilkåret for enhver demokratisk valgt regering, at den kun kan gennemføre den politik, som den har mandat til. På den baggrund er jeg rigtig glad for, at regeringen sammen med Danske Folkeparti har lavet en skatteaftale til fem milliarder kroner. Aftalen er et skridt i den rigtige retning og samtidig endnu et tiltag i rækken af skatte- og afgiftslettelser, som gør det billigere at være dansker. En helt almindelige LO familie kan se frem til at få 4.200 kroner mere mellem deres hænder om året – det er god liberal politik!

Vi øger endnu engang gevinsten ved at arbejde, så især lavindkomstgrupper kan beholde en større andel de penge, som de selv tjener. I kroner og øre får en HK’er på mindsteløn en årlig skattelettelse på 1.850 kroner, hvilket er den største procentvise gevinst. Desuden løser regeringen med aftalen det såkaldte ”samspilsproblem”, så danskere der indbetaler til ratepension eller livrente, ikke bliver modregnet i offentlige ydelser de modtager, når de engang skal på pension. Vores ambition er, at danskerne skal begynde opsparingen til deres alderdom tidligere, derfor er det essentielt, at der endelig er fundet en løsning på problemet. Det både rimeligt og økonomisk hensigtsmæssigt, at det kan betale sig at spare op til pension.

Regeringen beviser således endnu engang, at skattelettelser og velfærd går hånd i hånd, mens Socialdemokratiet stadig står last og brast med deres idéer om at hæve ydelserne til kontanthjælpsmodtagere og flygtningefamilier. Det er en forfejlet socialdemokratisk tankegang, der vil betyde en stigning i antallet af personer med relativt lav tilskyndelse til at arbejde. Jeg konstaterer blot, at Venstre i virkeligheden er det moderne arbejderparti, som kæmper for og tilgodeser den hårdtarbejdende dansker, der bidrager til vores fælles kasse. Som jeg før har skrevet, så skal det kunne betale sig at arbejde. Denne kamp kan I regne med, at Venstre vil fortsætte med at kæmpe i de kommende år.