El-afgiften skal sænkes markant

Mange danskere har i dag svært ved at betale deres regninger og frygter de kommende måneder. Jeg kender selv følelsen af en regning på ubekendt størrelse. Mit eget hus er opvarmet med naturgas, så ved på egen krop, hvordan prisen bare er eksploderet. Regeringen har ikke gjort noget reelt for at hjælpe ramte danskeres privatøkonomi. Siden de kom til magten, har de hævet skatter og afgifter over 40 gange, med over 10 milliarder kroner samlet og næsten alle er blevet fattigere. Nu står vi så med den højeste inflation i årtier og regeringen deler milliarder ud i checks, mens der ikke er styr på modtagerne.

Med de høje priser vi alle oplever på både el og varme, så skal danskerne, og især de hårdest ramte, have en håndsrækning. Derfor foreslår vi i Venstre, at sænke el-afgiften markant i vinterhalvåret, ved at sætte den ned til EU's minimumskrav. Det vil i praksis betyde at vi sænker afgiften fra over 70 øre/kWh, helt ned til 0,8 øre/kWh. Det vil gavne alle, men i særdeleshed dem, med de laveste indkomster. Det vil det fordi, hos de danskere med lavest indkomst, fylder el-prisen forholdsvist mere i budgettet. Det er dem, som er mest pressede på privatøkonomien og har sværest ved at betale de kraftigt stigende elregninger. Elregningen vil med vores forslag, blive betydeligt lavere og give lidt tiltrængt luft i økonomien, så vi ikke skal frygte varmeregningen på samme måde.

Vi foreslår i Venstre, at sænkningen af el-afgiften skal finansieres gennem de to milliarder, som regeringen har afsat i deres finanslovsforslag. Udover det, så skal der tilføres midler, fra støtten til vedvarende energi. Det skyldes at støtten er lavere end normalt, grundet de høje energipriser. Det er vigtigt at et forslag som vores er fuldt finansieret, fordi ellers så puster vi bare til den ild, som inflationen er. Det er ingen tjent med. De er i stedet tjent med en markant håndsrækning i en svær tid. Jeg mener det er det eneste rigtige over for danskerne.

Recent responses