Digital udvikling altafgørende for Danmark

Venstre vil sikre den digitale udvikling i hele Danmark modsat regeringen, der ønsker at sløjfe bredbåndpuljen på sølle 100 mio. Bredbåndpuljen har vist sig at være en god investering – især i coronatiden hvor rigtig mange arbejdstagere sidder derhjemme og arbejder. Det kan ikke være rigtigt, at man i et land som Danmark ikke kan sidde fire hjemme i husstanden uden internetforbindelsen bliver dårlig, fordi mor og far arbejder samtidig med at børnene streamer serier på nettet. Det er ikke bare et irritationsmoment for den enkelte medarbejder, men det koster også samfundet dyrt i tabt arbejdstid.  Det mener jeg og Venstre, vi kan gøre bedre.  

Vi i Venstre vil fortsætte kampen for at sikre en god internetforbindelse, ikke bare i de store byer, men også i de mindre byer og yderområder, der er mindst lige så vigtige for at sikre den digitale udvikling. Danmark kan kun beholde sin digitale førertrøje, hvis vi sikrer en god og stabil dækning i hele Danmark. Bredbåndpuljen skal derfor ikke have en rundbarbering, som regering ønsker, men opretholdes. Det vil sikre hele Danmark i ikke at sakke bagud i feltet. Bredbåndspuljen er ikke alene af stor betydning for den enkelte dansker, men også alt fra små til de helt store virksomheder, der er drivkraften i det danske samfund. Små og mellemstore virksomheder er i langt højere grad kommet online og oplever en stigende efterspørgsmål, som skal efterleves. Vi kan med bredbåndpuljen være med til at sikre at vores virksomheder fortsat kan følge med den stigende efterspørgsel på nettet.  

Danmark har ikke råd til at sløjfe bredbåndspuljen for at risikere at miste den digitale førertrøje, der er med til at skabe øget vækst og velstand i Danmark.