Det skal være nemmere og billigere at tage bussen

Det skal være nemmere at oprette nye busruter for private busselskaber og vognmænd. Det er godt for konkurrencen og dermed også får den pris vi som forbrugere betaler for at komme fra A til B.

Derfor har regeringen i samarbejde med Dansk Folkeparti besluttet at det skal være lettere for private busselskaber at oprette nye ruter over længere distancer. Det vil medføre billigere bustrafik på vigtige strækninger som eksempelvis fra Randers til Aalborg. Vi har de seneste år oplevet, hvordan antallet af billige busafgang mellem København og Jylland nærmest er eksploderet. Busserne har vist sig som et godt alternativ til DSB, når turen går over Storebælt.

 

Indtil nu har det ikke for alvor været muligt at tilbyde private busruter på kortere strækninger på grund af kompliceret lovgivning. Derfor rydder vi op i reglerne, så det bliver nemmere for de private busselskaber at åbne nye ruter mellem jyske byer. Aftalen vil hjælpe mange borgere der ikke har det store rejsebudget, f.eks. studerende. Det gør det nemmere og billigere for pensionister at besøge deres børn og børnebørn. Med dette initiativ regner vi med at bustrafikken stiger med over en halv million passagerer. Udover et billigere alternativ til tog, er det også en mulighed for rejsende til at parkere bilen derhjemme. Dermed er det også en god ting for miljøet, hvis flere vælger at købe en billig busbillet fremfor at køre i egen bil.

 

Fri konkurrence er til gavn for os alle. Hvis en privat vognmand kan se en forretning i at køre bus mellem forskellige jyske byer, så skal der ikke være lovgivning som forhindrer det. Vi skal opmuntre til at der bliver skabt nye arbejdspladser fremfor at blokere nye initiativer med forældet lovgivning, der har til formål at beskytte ineffektive statslige virksomheder. Det er der ingen der kan være tjent med, og slet ikke dem som skal betale for billetterne.