Den socialdemokratiske regering begår løftebrud og dropper nyt udrejsecenter for kriminelle udviste

Udlændingeminister Mathias Tesfaye har netop meddelt, at udrejsecenteret Kærshovedgård bliver liggende hvor den er. Således hører vi det stikmodsatte af, hvad Socialdemokratiet lovede under forrige folketingsvalg i 2019. 

Under valgkampen lovede Mette F. nemlig danskerne, at de ville etablere et nyt udrejsecenter uanset hvad. Det var et klokkeklart løfte fra Socialdemokratiet, at problemerne på Kærshovedgård i Midtjylland, hvor kriminelle udviste begår kriminalitet og spreder utryghed, skulle løses. Der har længe været store problemer med de kriminelle udviste på Kærshovedgård. I 2021 har der været utallige sigtelser for vold, nabokriminalitet, hærværk og tyveri. De udviste kriminelle kan hoppe igennem hegnet, sælge stoffer, stjæle og terrorisere handlende i de lokale butikker.

Naboerne til udrejsecentret bliver nu til deling tilbudt en symbolsk kompensation af regeringen. Beløbet er et lille plaster på et meget stort sår, for de konsekvenser det medfører for beboerne i lokalsamfundet. En situation regeringen aldrig ville befinde sig i, hvis de blot havde holdt deres valgløfte, eller fulgt Venstres plan om et nyt udrejsecenter på øen Lindholm.

Socialdemokratiet lader nu borgerne stå tilbage med et lokalsamfund i opløsning, hvor man troede man skulle give sine børn en tryg opvækst, og med huse, der ikke kan sælges grundet problematikkerne fra Kærshovedgård. Det er uværdigt. Venstre har derfor kaldt udlændingeministeren i samråd, da Tesfaye må forklare, hvorfor regeringen ikke holder hvad de lover. Min og Venstres holdning er klokkeklar. Når man har begået kriminalitet og er udvist fra Danmark skal man ud herfra i ekspresfart. Derfor har vi siden 2018 arbejdet på en plan for at etablere et nyt udrejsecenter på øen Lindholm. Vi må holde regeringen til ansvar for deres løfter, og når de bryder dem må vi råbe højt, da det er danskerne det på uretfærdig vis går ud over!

Recent responses