Danmark har intet at skamme sig over!

Socialdemokratiet kritiserer os for, at Danmark ikke bidrager nok til ulandene. Jeg vil gerne minde om, at vi før valget i 2015 lovede at sænke udviklingsstøtten til 0,7 procent, så vi bl.a. kunne tilføre et milliardløft til sundhedsområdet. Når Socialdemokratiet undrer sig over, at vi overholder vores valgløfter, må det vel sige mere om dem, end det gør om Venstre.

Lad mig ridse situationen op: Danmark er fortsat ét af seks lande i hele verden, som formår at overholde FN’s målsætning for udviklingsbistand på 0,7 procent af vores BNI. Det skal vi være stolte af. Danmark har overholdt denne grænse i årtier, så vi har intet at skamme os over. Alligevel vil Socialdemokratiet, SF, Radikale Venstre, Enhedslisten og Alternativet hæve udviklingsstøtten til 1 procent. Det lyder selvfølgeligt flot, men faktum er, at Danmark dermed skulle betale over 6 mia. kr. mere om året, end vi gør i forvejen. Og det er til trods for, at vi er et af de få lande, som i forvejen overholder FN’s målsætning. Jeg vil også gerne minde om, at pengene jo skal findes et sted. Hvis man giver store milliardbeløb ud, så skal der spares enormt mange penge på andre områder. Disse besparelser kunne gå ud over vores sygehuse, plejehjem eller folkeskoler. Den realitet glemmer Socialdemokratiet.

Vi politikere har et enormt ansvar, som først og fremmest handler om den danske befolkning. Selv ville jeg have dårlig smag i munden, hvis jeg skulle ud og forsvare, at vi skal bruge 6 mia. kr. mindre på vores egen velfærd, når vi i forvejen er en af de seks lande i verden, som bidrager mest. Det er bestemt ikke min fortolkning af ”fair play” over for den hårdtarbejdende danske befolkning, som i god tro forventer, at vi formidler statskassens penge varsomt og velovervejet.