Aastrup jubler over kommende millionbevilling til Randers Egnsteater

Regeringen har i dag præsenteret et nyt Scenekunstudspil som lægger op til at styrke bl.a. Randers Egnsteater.

Det lokale folketingsmedlem Michael Aastrup Jensen glæder sig over at en af hans mærkesager nu bliver til virkelighed og til gavn for det lokale teater. Det er igennem flere år, at Michael har kæmpet for at flytte midler fra de mange Københavnske teatre til teatre i Østjylland. Derfor er han glad for, at det lykkedes i dette udspil.

”Kultur skal ikke kun være noget som foregår i København. Derfor glæder det mig at flere kulturmidler nu bliver ført ud i landet, således at alle danskere får adgang til scenekunst af høj kvalitet. Randers Egnsteater har rigtig meget at byde på og derfor er det meget fortjent, at de er blevet udvalgt til at få ekstra støtte, således at de kan udvikle sig endnu mere”.  – udtaler Michael Aastrup Jensen, MF (V)

Tidligere er også Gl. Estrup blevet styrket i forbindelse udflytningen af statslige arbejdspladser.

”Vi har et rigt kulturliv i Kronjylland, men det har man i årevis rynket lidt på næsen af blandt kultureliten i København. Jeg er derfor glad for at der nu er kommet andre boller på suppen, således at det anerkendes og påskønnes at der findes kulturtilbud af høj kvalitet over hele landet”. – udtaler Michael Aastrup Jensen, MF (V)

 

Fakta om Scenekunstudspillet:

  • Styrkelse af fire teatre – Fredericia Teater, Randers Egnsteater og Vendsyssel Teater – der viser særlige potentialer, herunder at tiltrække det helt unge publikum. Det foreslås, at 9 mio. kr. øremærkes årligt til de tre jyske teatre og 3 mio. kr. til Aveny-T.
  • Forhandlerne om udspillet begynder i denne uge.