Michael får skatteministeren til at gribe ind

Pressemeddelelse 26. april Skatteminister Holger K. Nielsen har reageret efter, at Michael Aastrup Jensen tog sagen om kaosset i SKAT’s udbetalingssystem op. Et kaos, der bl.a. ramte den pensionerede bygningsingeniør David Møller fra Randers. Kaosset betød, at han ikke kunne få sin overskydende skat udbetalt.

David Møller fra Randers var sammen med omkring 140.000 andre danskere uforskyldt fanget i SKAT’s IT-system. Systemet kunne ikke finde ud af at modregne småbeløb i de beløb skatteyderne havde til gode. Borgeren fra Randers havde ved en fejl betalt sin ejendomsskat nogle dage for sent, og skyldte derfor SKAT 15,93 kroner i renter. Det var imidlertid nok til, at SKAT’s system gik i hårknude og lod den pensionerede  bygningsingeniør vente forgæves på sine penge.

- Det er en temmelig håbløs historie. Jeg er glad for, at skatteministeren har reageret på min opfordring, så David Møller og de andre borgere, kan få deres overskydende skat retur.

Skatteminister Holger K. Nielsen er enig med Michael Aastrup Jensen og lover, at de borgere, der har været berørt af fejlen, vil få deres penge udbetalt. Samtidig bebuder ministeren en snarlig ændring af SKAT’s system, så fejlen ikke gentager sig.

- Bedre sent end aldrig, men jeg havde naturligvis foretrukket, at borgerne havde fået deres penge med det samme.

- Tingene skal være i orden. Derfor vil jeg gerne kvittere for skatteministerens løfte om et system, der kan klare opgaven.

Michael Aastrup Jensen vil følge op på Holger K. Nielsens svar for at sikre, at skatteyderne får den service, de har krav på.

 

Skatteministerens svar kan læses på Folketingets hjemmeside

http://www.ft.dk/samling/20121/spoergsmaal/s1640/svar/1047156/1239999.pdf