Åbent brev til borgmesteren! Der har aldrig været flere penge til infrastruktur, nu må vi stå sammen om mere infrastruktur til Randers

Af Michael Aastrup Jensen, MF (V) og Christian Brøns, gruppeformand for Venstre i Randers Byråd

Behovet for en forbindelse til motorvejen for den nordøstlige del af vores kommune, bliver stadig større, og derfor er der behov for, at der vi står sammen for Randers kommunes skyld. Regeringen har netop afsat en helt ny pulje til infrastrukturprojekter på 7 mia. kr. Her passer projektet om Østbroen perfekt ind.

Det er imidlertid ingen hemmelighed, at der bliver kamp om midlerne og derfor kræver det at vi politikere på tværs af Christiansborg og Randers byråd står sammen for infrastrukturmidler til os. Der skal først og fremmest være et seriøst og gennemarbejdet opdateret projekt, hvor der også er et kommunalt økonomisk fundament med i det, samt afklaring med hensyn til tilkørselsveje til/fra broen, og derefter er der brug for et stykke solidt politisk benarbejde. Her er det altafgørende, at alle gode kræfter står sammen og at valgkampsretorikken bliver pakket langt væk.

Som borgmester var jeg med til at sætte Østbroen på dagsordenen, det skete i et bredt samarbejde med de omkringliggende kommuner. I Folketinget har jeg sikret Ringvej Syd som er en forudsætning for en ny broforbindelse. Jeg har rejst spørgsmålet mange gange overfor skiftende trafikministre, der alle har måtte meddele, at der ikke var penge til projektet. Nu ligger der imidlertid for første gang en pose frie penge og så gælder det om at vi slår til. Tilmed så er sagen jo, at både regeringen og Socialdemokraterne har fremlagt planer for fremtidens infrastruktur, så det gælder altså om at være med helt fremme i bussen, ellers går der lang tid før sådan en mulighed åbner sig igen.

Aldrig har der været så mange penge i spil til infrastruktur og derfor virker det også en smule besynderligt, at borgmester Torben Hansen skyder med skarpt efter alle de lokale folketingsmedlemmer for ikke at have gjort nok. De fleste er nok enige i, at den nordøstlige del af kommunen har akut brug for en nem adgang til motorvejen, da det ellers vil skævvride kommunen, og at der er brug for en omfartsvej rundt om hele byen i forhold til den tunge trafik.

Vi havde håbet på borgmesteren tidligere i processen havde været interesseret i en dialog om fremtidens infrastruktur i vores kommune. Vi vil derfor gerne invitere os selv på en kop kaffe på borgmesterkontoret, således at vi kan få lagt en hurtig konkret plan for hvorledes, vi nu får sikret midler til Østbroen fra den nye pulje. Der er ingen tvivl om, at mange af landets kommuner netop nu er gået i fuld gang med at få sikret netop deres vejprojekter og derfor skal Randers kommune også i gang, Venstre er klar til at kæmpe for sagen både i byrådet og på Christiansborg. I den forbindelse er det dog vigtigt, at vi samler en så bred front som overhovedet muligt. Alle der gerne vil Randers må stå sammen omkring det her projekt. Vi er i hvert fald klar – nu håber vi bare på, at borgmesteren også er klar, så vi kan få sikret statslig medfinansiering, så østbroen kan blive en realitet hurtigst muligt.